november 10, 2016

< Klubben

Grundlæggende

I henhold til EBR’s Vision ønskes der fokus på at

• udøve og håndhæve godt horsemanship
  • have højt sikkerhedsniveau i den daglige ridning og omgang med hestene

Dette omsættes i praksis således:

• Alle skal ride med godkendt, spændt ridehjelm.
  • Alle på 13 år eller derunder skal bære ridehjelm i staldene, ved longering, løsspringning o.lign. Det anbefales, at alle øvrige også bærer hjelm ved tilsvarende aktiviteter.
  • Det henstilles kraftigt fra klubbens side, at ingen rider alene – alternativt at de har klare aftaler med andre om mobilkontakt eller lignende på bestemte tidspunkter. Ryttere under 13 år må aldrig ride alene.
  • Ryttere på 18 år eller derunder skal springe med sikkerhedsvest.
  • Der må ikke springes, uden at der er mindst én person over 18 år til stede.
  • Der vises altid hensyn til andre ryttere – speciel opmærksomhed over for børn.
  • Der må ikke rides med head-set, der reducerer den almene opmærksomhed på omgivelserne. Anvendelse af mobil-telefon bør desuden begrænses mest muligt, mens der rides.
  • Den daglige ridning og omgang med heste skal ske i henhold til godt horsemanship og jf. de i ridemærke I og II anførte retningslinier.
  • Klubbens ulykkesforsikring dækker kun i tilfælde af alvorlig ulykke – alle ryttere samt frivillige hjælpere skal derfor have en personlig  ulykkesforsikring. Vær opmærksom på, at nogle forsikringsselskaber har separate krav i forbindelse med dækning af ryttere
  • Gentagne overtrædelser af ovennævnte regler kan medføre bortvisning/forbud mod at ride på klubbens arealer
  • Mind andre om ovenstående, hvis DU observerer, at de har glemt det – for en SIKKERHEDS SKYLD.

Ride-regler:

• Der rides venstre mod venstre.
  • Der skridtes PÅ HOVSLAGET – venstre om
  • Der vises altid hensyn til andre ryttere – specielt opmærksomhed over for børn.
  • Af- og påsidning skal ske til mindst mulig gene for øvrige ryttere, og kan med fordel foretages i midten af en cirkelvolte.
  • Al op- og afsadling foregår i stalden/på staldgangen
  • Af hensyn til hestens holdbarhed og velbefindende, skal der altid skridtes varm i minimum 10 minutter, og alle undervisningstimer begyndes derfor med 10 min’s skridt.
  • Tilsvarende skal hesten skridtes af minimum 10 min. Alle undervisningstimer afsluttes derfor med 10 min. skridt. Ryttere på det efterfølgende hold har lov til at komme ind i ridehallen på dette tidspunkt.
  • Ryttere, der har redet fritime eller på det forudgående hold, skal have forladt ridehallen til undervisnings-timens begyndelse. Eneste undtagelse herfor, er den rytter, som eventuelt har modtaget ene-undervisning i den forudgående halve time, som må skridte af i 10 min.
  • Longering er kun tilladt, når der max. er 2 andre ryttere på banen – disse skal give deres samtykke hertil.
  • Der må kun være én, der longerer ad gangen, alternativt to, hvis der ikke er andre ryttere på banen
  • Kommer der ryttere til under longeringen skal denne snarest muligt afsluttes (indenfor ca. 10 min.) jf. de to ovenstående punkter
  • Springning (løsspringning/selvtræning) foregår fast hver søndag. Tidspunkt og tilmelding på separat opslag i ridehallen. Oprydning efter endt springning er en selvfølge!
  • Det er ikke tilladt at opstille springmateriale, medmindre dette sker efter aftale med de øvrige tilstedeværende ryttere. Hvis der kommer ryttere til, som ønsker springene fjernet, skal dette straks efterkommes.
  • Det er ikke tilladt at opstille spring på de udendørs dressurbaner medmindre dette sker efter aftale med berideren.
  • Gennemgang i ridehuset til/fra stalden er kun tilladt, hvis tilstedeværende ryttere giver lov til dette
  • Ved brug af ridehus/ridebaner udover normal holdundervisning skal der betales for særskilt facilitetskort
  • Brug faciliteterne med omtanke – går noget i stykker skal daglig leder eller en repræsentant fra bestyrelsen informeres